De Nap

Parc Buitengewoon

Parc Buitengewoon is de eerste locatie, waar een Nap is gerealiseerd. Dit vakantiepark, gelegen in Noord-Limburg, richt zich enkel op volwassenen. Een plek waar je tot rust kan komen, dit kan in de beschikbare natuurhuisjes, maar ook in één van de vele Glamping tenten.

De parkeigenaren willen een zo groot mogelijke diversiteit in de verschijningsvorm van de accommodaties realiseren. Dit was één van de belangrijkste redenen om enthousiast te worden van het concept van De Nap. Namelijk een recreatieverblijf, die zo anders is dan de bestaande accommodaties.

De buitenzijde van De Nap is bekleed met verduurzaamd Fraké. Deze houtsoort met een donkere tint, verwijst direct naar de donkere buitenschil van een napje.

De geklimatiseerde binnenruimte bevindt zich op ongeveer 1,5 meter hoogte, ten opzichte van het maaiveld. De bezoeker dient dan ook de entreedeur te bereiken via een buitentrap. De binnenruimte van 18,5 m2 is van alle benodigdheden voor een fijne overnachting voorzien. In de Nap staat een ruim box spring bed van 160×200, een ruim toilet, bubbelbad, douche, 6 plisségordijnen en een pantry/ wastafel voorzien van glaswerk, servies, bestek en koffie- en theefaciliteiten.

Het interieur is volledig afgewerkt met houtsoorten met een lichte kleurtint, namelijk vurenhout en Chili-pine plaatmateriaal. De keuze voor deze houtsoorten resulteren in een lichte en serene sfeer, met een hoog contrast tot de donkere gevelbekleding aan de buitenzijde. 

Verborgen onder een luik in de vloer bevindt zich een bubbelbad voor twee personen, waarvandaan men zicht heeft naar buiten. Door het verhoogde vloerniveau van de binnenruimte en de juiste positionering van de ramen, kan men zonder zichtbaar te zijn vanuit de omgeving, ongestoord vanuit het bad naar buiten kijken.

Het ruime dakterras van 20,5 m2 geeft de bezoeker een geborgen privé buitenruimte. Deze plek is in te vullen als een locatie om te zonnen, barbecuen, borrelen, te genieten van de ondergaande zon, naar de sterren te kijken en te genieten van het weidse uitzicht. 

© De Nap by Studio Jaarsveld

Registered Design