Taatsdeuren Steenfabriek Elden

Eind 2023 zijn de taatsdeuren geplaatst in de voormalige ovenkamers van Steenfabriek Elden. De in totaal 28 taatsdeuren zijn ieder uniek in afmeting. De keuze voor blank staal refereert naar de oorspronkelijke deuren. De twee bewaard gebleven oorspronkelijke deuren zullen eveneens worden teruggeplaatst, waarvan één te openen is. 

Lees meer »

Exterieur De Nap vrijwel gereed

Na enkele maanden het recreatie verblijf geheel zelf te hebben gebouwd, is de afrondende fase een stuk dichterbij gekomen. De buitenzijde is zo goed als klaar. De volgende fase is het afbouwen van het interieur en het monteren van het dakterras.

Lees meer »

Hoogste punt en gevel afwerking De Nap

Ongeveer de helft van de gevel afwerking is gereed. Talloze korte Fraké latten zijn op de gevel gemonteerd. Daarnaast is de balustrade voor het dakterras geplaatst en is hiermee het hoogste punt van het bouwwerk bereikt.

Lees meer »

De Nap is wind- en waterdicht

EPDM dakbedekking op het dak, dampopen folie op de gevel, Aquapanel platen onder het gebouw, in combinatie met glaskozijnen zorgen voor een wind- en waterdichte schil. Daarnaast zijn de buitenwanden momenteel voorzien van maar liefst 240 mm zachte isolatie en heeft het dak een hoogwaardige isolatie gekregen van PIR platen

Lees meer »

Houtskelet II De Nap

Houtskeletbouw van De Nap is bijna voltooid! Daarnaast zijn een vijftal glaskozijnen en een dakkoepel geplaatst en is het dak bedekt met een waterdichte epdm laag. 9 windverbanden van staal zorgen voor de nodige stabiliteit.

Lees meer »

Houtskelet De Nap

Mei 2023: Recreatieverblijf De Nap krijg steeds meer vorm. Op de fundatie balken is een ronde kolom geplaatst en een tijdelijke constructie gebouwd. Vervolgens is hierop de balklaag van de dakvloer gemonteerd. Uiteindelijk heb ik de gebogen gelamineerde kolommen kunnen verbinden met de twee balklagen. Nog 6 gebogen kolommen te plaatsen!

Lees meer »

Balklaag fundament De Nap

April 2023: Een radiale structuur van houten balken vormt de balklaag van het fundament. Deze balken zijn aan de schroefpalen gekoppeld. Ruim 600 schroeven van 8mm diameter zorgen voor een stabiele verbinding tussen deze balken onderling en met de binnenkort te plaatsen gelamineerde kolommen.

Lees meer »

Schroefpaalfundering De Nap

April 2023: Eerste bouwfase recreatief verblijf De Nap. De 14 schroefpalen zijn geplaatst.Schroefpalen vormen een zeer duurzame en degelijke fundering voor de verdere opbouw van het bouwwerk.

Lees meer »